Mistrzostwa Polski w jesiotrze i Kawiorze. Hotel Atut w Licheniu
Wyborni kucharze gotowali a oceniali ich najlepsi znawcy dobrych smaków; Adam Dmyterko, Krzysztof Szulborski
Mariusz Gachewicz, Paweł Mieszała, Grzegorz Parczewski, Krzysztof Wierzba, Krzysztof Gawlik. Popisowa i najznakomitsza okazała się kuchnia w wydaniu Krzysztofa Gradzewicza i Wojciecha Żółtowskiego, którzy przyjechali do Lichenia z Restauracji LaLO z Ostródy. II Miejsce zajął zespół zgranych kucharzy; Marcin Gruszka i Kamil Werewka z hotelu Copernicus w Toruniu, trzecie Rafał Janikowski i Bartłomiej Wiśniewski z ART Kulinaria w Gdańsku. Nagrodę VIP-ów zdobyli Mikołaj Walenciak i Maciej Bartkowiak reprezentujący Mamma Mia - Gniezno.
Do Lichenia na I Mistrzostwa Polski w Jesiotrze i Kawiorze przyjechały ponadto zespoły z Zakopanego, Poznania i Bydgoszczy.
Z jesiotra, którego dostarczyło Gospodarstwo Rybackie "ACIPOL" w Gosławicach, robili prawdziwie cuda. Był w postaci musu, kremu, gotowany, pieczony, wędzony, muśnięty kawiorem.
- Hotel Atut zorganizował I Mistrzostwa Polski w jesiotrze i kawiorze po raz pierwszy ale impreza ta stanie się w tej części Pojezierza Wielkopolskiego tradycją - zapowiada dyrektor marketingu Hotelu Atut - Agata Fludra.
- Na pewno będzie okazja spróbować mistrzowskich dań, nie tylko podczas zawodów kulinarnych ale również w naszym obiekcie. Gęś i jesiotr wzbogaciły menu hotelu, który otrzymał niedawno czwartą gwiazdkę i wprowadzenie potraw lokalnych to również nasza nowa jakość - dodaje właściciel obiektu Mirosław Fludra.
Konin.naszemiasto.pl Dołącz do naszej społeczności na Facebooku!
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?