Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ponowne podgrzewanie kurczaka sprawi, że mięso stanie się...
fot. pixabay.com/materiał ilustracyjny

Gdy podgrzejesz ponownie te produkty, możesz się zatruć. Oto jedzenie, które trzeba zjeść od razu po przygotowaniu

Kurczak

Ponowne podgrzewanie kurczaka sprawi, że mięso stanie się znacznie bardziej ciężkostrawne. Odgrzewając go, zmieniamy jego strukturę białkową, co może skutkować trudnościami z trawieniem i bólem brzucha. Pozostawionego na drugi dzień kurczaka znacznie lepiej zjeść na zimno, np. jako dodatek w sałatce.

Sprawdź wszystkie produkty, których nie wolno podgrzewać drugi raz ---->

Zobacz również

Uczniowie kazimierskiej "jedynki" na wycieczce w Bochni [ZDJĘCIA]

Uczniowie kazimierskiej "jedynki" na wycieczce w Bochni [ZDJĘCIA]

Zaniedbany skwer przy Alejach zrobił się czerwony i... romantyczny!

Zaniedbany skwer przy Alejach zrobił się czerwony i... romantyczny!

Polecamy

Ruch lewostronny na świecie 2024. W jakich krajach obowiązuje ruch lewostronny?

Ruch lewostronny na świecie 2024. W jakich krajach obowiązuje ruch lewostronny?

Łapówka podczas wyborów w Pleszewie? Dwie osoby z prokuratorskimi zarzutami

Łapówka podczas wyborów w Pleszewie? Dwie osoby z prokuratorskimi zarzutami

Do sałatki, deseru, na suchą skórę i zniszczone włosy. Ten olej leczy i odmładza

Do sałatki, deseru, na suchą skórę i zniszczone włosy. Ten olej leczy i odmładza