Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Błąd, który popełnia większość ludzi, to wrzucanie od razu...
fot. Pixabay.com

6 błędów, jakie najczęściej popełniamy przygotowując mięso mielone!

Wrzucanie całego mięsa na patelnie

Błąd, który popełnia większość ludzi, to wrzucanie od razu całej zawartości opakowania na patelnię. Nie wszyscy wiedzą, że może to mieć wpływ na smak, konsystencję i aromat dania. Mięso mielone ma w sobie dużo wody, wrzucenie go w całości sprawi, że soki puszczą i nie będzie się ono smażyć, tylko gotować. Warto wrzucać mięso na patelnię niewielkimi partiami i w odstępie kilku minut. Dzięki temu szybko się zetnie, a soki pozostaną wewnątrz.

Zobacz również

Pierwsza sesja Rady Miejskiej w Proszowicach. Jest nowa przewodnicząca

Pierwsza sesja Rady Miejskiej w Proszowicach. Jest nowa przewodnicząca

Dzień Sportu w 21 Brygadzie Strzelców Podhalańskich w Rzeszowie [ZDJĘCIA]

Dzień Sportu w 21 Brygadzie Strzelców Podhalańskich w Rzeszowie [ZDJĘCIA]

Polecamy

Czym denerwują nas inni pasażerowie? Krakowskie MPK zbadało sprawę

Czym denerwują nas inni pasażerowie? Krakowskie MPK zbadało sprawę

Festiwal Kultury Rumuńskiej w Krakowie. Zobacz co będzie się działo! Program

Festiwal Kultury Rumuńskiej w Krakowie. Zobacz co będzie się działo! Program

Jak naprawić migający ekran w laptopie? Zobacz, co może być przyczyną

Jak naprawić migający ekran w laptopie? Zobacz, co może być przyczyną