Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Zimna patelnia to wróg mięsa mielonego. Jeśli chcecie mieć...
fot. DominikSchraudolf Pixabay.com

6 błędów, jakie najczęściej popełniamy przygotowując mięso mielone!

Wrzucanie mięsa mielonego na zimną patelnię

Zimna patelnia to wróg mięsa mielonego. Jeśli chcecie mieć kształtne kotlety, z pyszną panierką lub dobre spaghetti, nigdy nie wrzucajcie mięsa, dopóki olej się nie rozgrzeje. Świetnym patentem do sprawdzenia odpowiedniej temperatury oleju jest wrzucenie odrobiny bułki tartej – jeżeli zaczyna się smażyć, oznacza, że olej nabrał odpowiedniej temperatury!

Zobacz również

Polski klub przeszedł do historii! Po raz trzeci z rzędu wygrał Ligę Mistrzyń!

Polski klub przeszedł do historii! Po raz trzeci z rzędu wygrał Ligę Mistrzyń!

Rosyjska ofensywa. Ukraińcy stracili kolejne dwie wsie

Rosyjska ofensywa. Ukraińcy stracili kolejne dwie wsie

Polecamy

Ubierz się, jak Małgorzata Kożuchowska. Te 3 wiosenne stylizacje są obłędne!

Ubierz się, jak Małgorzata Kożuchowska. Te 3 wiosenne stylizacje są obłędne!

Idealna jajecznica na wiosnę. Sekret smaku tkwi w obróbce szparagów

Idealna jajecznica na wiosnę. Sekret smaku tkwi w obróbce szparagów

Szukasz pomysłu na podanie jajek? Zrób je po florencku, a będziesz do nich wracać

Szukasz pomysłu na podanie jajek? Zrób je po florencku, a będziesz do nich wracać