W konkursie rywalizowali ze sobą uczniowie szkół ponadgimnazjalnych z powiatu konińskiego, kolskiego, słupeckiego, tureckiego oraz miasta Konina.
Konkursowe jury zwracało uwagę m.in. na zgodność z zasadami nakrywania, pracochłonność wykonanej dekoracji oraz dobór elementów nawiązujących do tradycji wigilijnych.
Zwyciężył stół przygotowany przez uczniów ZSRCKU w Kościelcu. Druga nagroda powędrowała do Zespołu Szkół Technicznych w Turku. Trzecie miejsce zdobyli podopieczni Ośrodka Szkolno-Wychowawczego w Rychwale.
Rozstrzygnięty został także wewnątrzszkolny konkurs na „Świąteczny wypiek”, podczas którego uczniowie klas o profilu gastronomicznym zaprezentowali wigilijne wyroby cukiernicze. Najlepszy okazał się orzechowiec Justyny Matuszak z IV klasy technikum żywienia ZSEU w Żychlinie. Tuż za nią uplasowała się Alicja Laskowska z II klasy TŻ. Trzecie miejsce zajęła Patrycja Wrotecka.
Konin.naszemiasto.pl Dołącz do naszej społeczności na Facebooku!
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?