Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

ZSEU z Żychlina zdobyła pierwsze miejsce podczas konkursu kulinarnego w ramach projektu "Kupuj i gotuj z polską wieprzowiną"

Krzysztof Nowak
Krzysztof Nowak
Grupa z ZSEU z Żychlina zdobyła pierwsze miejsce podczas konkursu kulinarnego w ramach projektu "Kupuj i gotuj z polską wieprzowiną". Konkurs był kontynuacją spotkań z uczestnikiem programu Master Chef Bartkiem Adamskim. Zadaniem konkursowym było przygotowanie dań na bazie wieprzowiny. Uczniowie z Zespołu Szkół Ekonomiczno-Usługowych składzie Kuba Walter, Janek Robak i Mateusz Hofman przygotowali potrawy, które najbardziej urzekły jury i wrócili z Warszawy z 1 miejscem w konkursie "Kupuj i gotuj z polską wieprzowiną".

W szczególności docenili oryginalność deseru: malinowego kremu z wątróbką na ciasteczku korzennym oraz polędwiczkę sous vide na puree z dynii. Uczniowie na przystawkę podali ravioli wypełnione wieprzowiną z oliwą koperkową i serem pecorino. Jury oceniało smakowitość, oryginalność i pracę zespołową. Warto dodać, że w ostatnim czasie również udziałem w prestiżowym konkursie barmańskim Monin Junior Cup, który odbył się w Warszawie może pochwalić się Bartek Trawiński, który już kolejny raz wziął udział w zmaganiach młodych barmanów z całej Polski.

od 7 lat
Wideo

Pismak przeciwko oszustom, uwaga na Instagram

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na konin.naszemiasto.pl Nasze Miasto