ZSEU w Żychlinie - Warsztaty kulinarne dla młodzieży z Niemiec. Uczniowie II klasy technikum żywienia i usług gastronomicznych z ZSEU w Żychlinie przeprowadzili wraz z nauczycielami zawodu Jolantą Knapkiewicz oraz Katarzyną Hryciuk warsztaty dla kolegów i koleżanek z I Liceum Ogólnokształcącego z Konina oraz ich gości - młodzieży z miejscowości Ingolstadt z Niemiec.
ZSEU w Żychlinie - Warsztaty kulinarne dla młodzieży z Niemiec.
Tematem warsztatów było przygotowanie prostej, aczkolwiek pracochłonnej potrawy jaką są polskie pierogi. Według instruktażu klas żywieniowych goście przygotowali ponad 400 pierogów z rożnymi farszami, które po ugotowaniu było widać przypadły wszystkim do gustu. Integracja, możliwość zaprezentowania własnych umiejętności i dzielenie się wiedzą były głównymi celami przeprowadzonych zajęć
Wideo
Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!