Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mięso można mrozić, ale trzeba to robić od razu po zakupie....
fot. istockphoto.com

Te produkty możesz zamrozić! Jeśli robisz zakupy na zapas, zamiast wyrzucać jedzenie, włóż je do zamrażarki

SUROWE MIĘSO I WĘDLINY

Mięso można mrozić, ale trzeba to robić od razu po zakupie. W końcu chodzi o to, by mrozić je jak najświeższe, a nie jak najstarsze! Najlepiej mrozić mięso surowe, a wędliny – w plasterkach. Robisz schabowe i chcesz zostawić trochę na następny raz? Zamroź je bez panierki. Mięso możesz trzymać w zamrażalniku kilka miesięcy (drób – 3, wieprzowina – 6, wołowina – 8).

Zobacz również

Bóbr wybrał się na spacer do miasta i się... zgubił. Nietypowa akcja służb o poranku

NOWE
Bóbr wybrał się na spacer do miasta i się... zgubił. Nietypowa akcja służb o poranku

W Stąporkowie będą świętować rocznicę uchwalenia Konstytucji 3-go Maja

W Stąporkowie będą świętować rocznicę uchwalenia Konstytucji 3-go Maja

Polecamy

Przed nami kolejna Giełda Kolekcjonerska. Odbędzie się w Zamojskim Domu Kultury

Przed nami kolejna Giełda Kolekcjonerska. Odbędzie się w Zamojskim Domu Kultury

Zmiany w składzie "Jaskółek" na mecz z Landshut. Będzie debiut

Zmiany w składzie "Jaskółek" na mecz z Landshut. Będzie debiut

Nowy komendant straży pożarnej w Goleniowie

Nowy komendant straży pożarnej w Goleniowie