MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
5. Za dużo dodatków – przygotowując kiszone ogórki zadbajmy,...
fot. pixabay.com

Wyśmienite ogórki kiszone – są chrupiące, aromatyczne i zdrowe. Poznaj sprawdzony przepis. Zobacz, jak kisić ogórki i jakich błędów unikać

Błędy przy kiszeniu ogórków. Dodatek przypraw

5. Za dużo dodatków – przygotowując kiszone ogórki zadbajmy, by waga dodatków wyniosła około 3 proc. masy całości. Jeśli dodamy za dużo czosnku czy przypraw, zdominują one całkowicie smak naszej kiszonki. Ważne także, by zalać ogórki ciepłą zalewą, która uwolni aromat przypraw takich, jak liście laurowe, gorczyca czy ziele angielskie.

Zobacz również

Zakończył się cykl zawodów Monika Pyrek Tour

Zakończył się cykl zawodów Monika Pyrek Tour

Amatorski Ruch Artystyczny zakończył rok kulturalny w przystani Kon-Tiki [FOTO]

Amatorski Ruch Artystyczny zakończył rok kulturalny w przystani Kon-Tiki [FOTO]

Polecamy

Słowa gwary wielkopolskiej na literę A! Sprawdź, czy znasz je wszystkie

Słowa gwary wielkopolskiej na literę A! Sprawdź, czy znasz je wszystkie

Drugi dzień Perspektywy Women in Tech Summit 2024. Jeden z wykładów zgromadził tłumy

Drugi dzień Perspektywy Women in Tech Summit 2024. Jeden z wykładów zgromadził tłumy

Gdzie na rower w Tatrach? Oto najlepsze szlaki rowerowe

Gdzie na rower w Tatrach? Oto najlepsze szlaki rowerowe