MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Produkty z dodatkiem grzybów najlepiej spożywać od razu po...
fot. Tatiana Volgutova/gettyimages

Tych rzeczy nie odgrzewaj – grozi to zatruciem pokarmowym. Zobacz, które potrawy najlepiej jeść od razu po ugotowaniu lub na zimno

Grzyby

Produkty z dodatkiem grzybów najlepiej spożywać od razu po obróbce termicznej i nie poddawać ich ponownemu podgrzewaniu. Te produkty z natury należą do ciężkostrawnych, a ich ponowne ogrzewanie może nasilać dolegliwości trawienne.

Dodatkowo po kolejnej obróbce termicznej grzyby wydzielają toksyczne związki, które wywołują niestrawność, ból brzucha oraz biegunki z domieszką krwi.

W niektórych badaniach zaobserwowano również, że jedzenie grzybów po ponownym podgrzewaniu może zaburzać rytm pracy serca.

Zobacz również

I LO w Radomsku podsumowało test próbny egzaminu B2 First

I LO w Radomsku podsumowało test próbny egzaminu B2 First

Rekordowy lot ukraińskiego drona! Udany atak na ważny obiekt

NOWE
Rekordowy lot ukraińskiego drona! Udany atak na ważny obiekt

Polecamy

Przed nami romantyczny, majowy koncert

Przed nami romantyczny, majowy koncert

Jaki prezent dla nauczyciela z okazji zakończenia roku szkolnego?

Jaki prezent dla nauczyciela z okazji zakończenia roku szkolnego?

Psiakacje – gdzie spędzić urlop z czworonogiem? Jak duży to wydatek?

Psiakacje – gdzie spędzić urlop z czworonogiem? Jak duży to wydatek?