MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
11 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Podgrzewanie potraw wiąże się z ponownym wystawieniem...
fot. Olga Yastremska 

Te błędy podczas gotowania mogą zmniejszyć ilość składników odżywczych w potrawie. Wyeliminuj je i ciesz się pełnowartościowym posiłkiem

Odgrzewanie obiadu

Podgrzewanie potraw wiąże się z ponownym wystawieniem żywności na działanie wysokiej temperatury, która powoduje straty cennych substancji odżywczych. Gotowanie każdego dnia osobnego obiadu nie wydaje się być optymalnym rozwiązaniem, lecz kilkukrotne odgrzewanie tego samego posiłków również nie. By ograniczyć straty substancji odżywczych, warto odgrzewać jedną porcję posiłku w mikrofalówce lub w garnku, lecz jak najkrócej.

Zobacz również

Żywy zamek w Pieskowej Skale, a w nim muzyka, tańce, moda i kaligrafia

NOWE
Żywy zamek w Pieskowej Skale, a w nim muzyka, tańce, moda i kaligrafia

Noc Muzeów 2024 w Kielcach i regionie. Wiele ciekawych imprez i wydarzeń [ZDJĘCIA]

Noc Muzeów 2024 w Kielcach i regionie. Wiele ciekawych imprez i wydarzeń [ZDJĘCIA]

Polecamy

Plac Wolności w Koninie przejdzie remont. Zapowiadają się utrudnienia

Plac Wolności w Koninie przejdzie remont. Zapowiadają się utrudnienia

Spróbuj zamiast piwa. Gasi pragnienie, odmładza, odchudza. Tani napój zrobisz w domu

Spróbuj zamiast piwa. Gasi pragnienie, odmładza, odchudza. Tani napój zrobisz w domu

Zjadłam czereśnie i okazało się, że mam ciężką alergię. Oto, co się ze mną stało

Zjadłam czereśnie i okazało się, że mam ciężką alergię. Oto, co się ze mną stało