Branża gastronomiczna skarbnicą wiedzy i możliwości
Głównym tematem reportażu w Dzień Dobry TVN była gastronomia, jako kierunek edukacji, który w ostatnich latach stał się bardzo popularny.
- Uczniowie zaczęli pracę kucharza i zobaczyli po drugiej stronie człowieka, który robi fajne rzeczy, jest kreatywny, mądry inteligentny, który chce pokazać na talerzu pewną sztukę. Młodzież zaczęła przychodzić do nas z wyboru, a nie z konieczności.
- powiedziała Katarzyna Hryciuk, nauczyciel przedmiotów gastronomicznych.
ZOBACZ TAKŻE
Plany uczniów z Żychlina
W programie nie zabrakło także wypowiedzi uczniów ZSEU, którzy zdradzili widzom swoje plany i marzenia na przyszłość.
- Skoro jestem na profilu technik żywienia to chciałabym zostać kucharzem, szefem kuchni, chciałabym pracować w zawodzie. Będę dążyć do mojego celu.
- mówiła Jagoda Jezierska, uczennica ZSEU w Żychlinie.
- Nie można powiedzieć, że na gastronomię przychodzą osoby, które nie mogły się nigdzie indziej dostać. Są to osoby, które muszą mieć pasję, zainteresowania często na pograniczu sztuki, bo w końcu mówimy sztuka kulinarna.
- mówiła w programie Elżbieta Sell, nauczyciel przedmiotów gastronomicznych.
ZOBACZ TAKŻE
Szkoła w Żychlinie w Dzień Dobry TVN! Rozmawiali o edukacji ...
Schab po cygańsku
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?