Okazuje się, że ta ryba dzięki temu, że nie posiada łusek jest bardzo łatwa w przyrządzeniu na różnorakie sposoby. Nie zabrakło bowiem zupy z suma, suma z pieca chlebowego, kotlecików mielonych, sum w warzywach, sum smażony czy sum w sałatce. Wszyscy smakosze, którzy do restauracji Termy Ślesińskie nad jeziorem zgodnie stwierdzili, że jednak najlepszą z przygotowanych potraw był sum wędzony.
Wszyscy, którzy zasmakowali w rybnych pysznościach mieli szansę przygotować je w domu, bo przepisy i nietypowe propozycje podania tej ryby chętnie zdradziła szefowa kuchni Danuta Nowakowska.
Najnowsze filmy z serwisu Głos.TV:
Konin. Automaty z prezerwatywami na ulicach miasta
Przejazd maszyn górniczych KWB Adamów
Prześlij nam swój artykuł lub swoje zdjęcia. Nie masz konta? Zarejestruj się!
Masz firmę? Dodaj ją za darmo do Katalogu Firm.
Organizujesz imprezę? Poinformuj nas!
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?