Smaki Wielkopolski to projekt promujący najciekawsze kulinarnie miejsca i potrawy w regionie. W ciekawych sceneriach i zawsze w oparciu o najlepsze produkty powstają najbardziej wykwintne dania, przygotowywane ręką kucharskiego mistrza – Andrzeja Gołąbka.
Kolejny z serii filmów powstaje właśnie w hotelu Atut w Licheniu. Partnerami produkcji są Kaiser Caviar i firma Danmis. Tym razem na planie powstaje potrawa, jakiej nie powstydziłaby się kuchnia z lokalu szczycącego się gwiazdkami Michelina: jesiotr podany na czarnej soczewicy z dressingiem i warzywami.
- Jesiotr to królewska ryba, ale niełatwa w przygotowaniu. Jednak gotowanie w takiej scenerii, bo przecież hotel Atut znany jest z mistrzostw polski w potrawach z jesiotra i kawioru, to prawdziwa przyjemność – mówi Andrzej Gołąbek.
Gotową produkcję video będzie można wkrótce oglądać na stronie Głosu Wielkopolskiego (https://gloswielkopolski.pl/smaki-wielkopolski). Tam też znajdziecie wiele innych odcinków z tej serii, nakręconych w najciekawszych miejscach w regionie. Zapraszamy.
Powrót reprezentacji z Walii. Okęcie i kibice
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?