Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Miękkie, pyszne pyzy...
fot. fot. pixabay

Pomysł na obiad. Przepisy na proste obiady z tego, co jest w domu. TOP 12 przepisów naszych Czytelników

Miękkie, pyszne pyzy

Składniki
ok. 1 kg ugotowanych ziemniaków
szklanka mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki sypkiego grysiku
mleko do zarobienia ciasta

Wykonanie
Ziemniaki zemleć w maszynce, dodać mąkę ziemniaczaną, sypki grysik i tyle mleka, ile przyjmie ciasto. Formować krążki, na środek nałożyć jakikolwiek farsz: mięsny, grzybowy, itp., lub owoce i formować pyzy. Można również nie dawać farszu. Pyzy gotować w osolonej wodzie około 3-4 minuty od wypłynięcia. Ugotowane polać masłem z bułką tartą.
Przepis Barbary Stachurskiej

Zobacz również

Radni powiatu kaliskiego z zaświadczeniami

Radni powiatu kaliskiego z zaświadczeniami

Trn Street City 23. Event motoryzacyjny w Toruniu

Trn Street City 23. Event motoryzacyjny w Toruniu

Polecamy

Bunt polonistek i polonistów! Czara goryczy się przelała

PILNE
Bunt polonistek i polonistów! Czara goryczy się przelała

Ten napój jest zdrowszy niż oranżada. Poznaj przepis na smakowity kwas chlebowy

Ten napój jest zdrowszy niż oranżada. Poznaj przepis na smakowity kwas chlebowy

Czym jest plagiat? Jakie są konsekwencje plagiatowania? Rozmowa z dr Raubo

ROZMOWA
Czym jest plagiat? Jakie są konsekwencje plagiatowania? Rozmowa z dr Raubo