Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Półtora tony bigosu gotuje się na placu Wolności. Już jutro mieszkańcy będą mogli go spróbować

Marcin Maliński
Marcin Maliński
Krzysztof Nowak/Marcin Maliński
Jak co roku podczas Jarmarku Bożonarodzeniowego w Koninie nie może zabraknąć tradycyjnych polskich potraw. Od czwartkowego popołudnia na Starówce unosi się zapach bigosu, który gotowany jest w ogromnym kotle na placu Wolności. To ponad półtora tony! Już w sobotę będziemy mogli spróbować jak smakuje.

Półtora tony bigosu na placu wolności

Święta w Polsce bez bigosu, to nie święta. Wiemy o tym dobrze w Koninie, gdyż co roku mieszkańcy mogą liczyć tu na ogromną ilość tej potrawy. Pan Krzysztof Górski, który przygotowuje bigos od początku istnienia jarmarku świątecznego nigdy nie daje ciała, a jego bigos jest pierwszej klasy! Wcześniej mogliśmy zasmakować go także na konińskiej Fecie pod koniec lata, lecz niestety, tej imprezy już w naszym mieście nie ma.

ZOBACZ TAKŻE

Półtora tony bigosu gotuje się na placu Wolności od 16.00 w czwartek i będzie się tak gotował aż do niedzieli, do 18.00. Przez najbliższy weekend Pan Krzysztof ze swojego kotła nakarmi setki, a może nawet tysiące osób, gdyż będzie on bezpłatnym poczęstunkiem dla każdego mieszkańca.

ZOBACZ TAKŻE

Półtora tony bigosu gotuje się na placu Wolności. Już jutro ...

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Krokusy w Tatrach. W tym roku bardzo szybko

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na konin.naszemiasto.pl Nasze Miasto