MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze. Po ostatnim zdjęciu przejdziesz na i.pl.
Poprzednie
Przejdź na i.pl
Przesuń w prawo aby przejść na i.pl
Najczęstszymi dodatkami do bab drożdżowych w przepisach...
fot. pl.123rf.com/topntp

Niepowtarzalny smak tradycji. Oto przepis z 1910 roku na babkę wielkanocną. Receptura Ochorowicz-Monatowej inspirowała nasze babcie

Dodatki do baby drożdżowej

Najczęstszymi dodatkami do bab drożdżowych w przepisach Marii Ochorowicz-Monatowej są rodzynki, rum, szafran, gorzkie utarte migdały, laska wanilii i enigmatycznie brzmiący kremor tartari, czyli kwaśny winian potasu.

Zobacz również

Przegląd tygodnia od 9.06 w Skwierzynie

NOWE
Przegląd tygodnia od 9.06 w Skwierzynie

Tygodniowy przegląd prasy w Czersku, (9.06-15.06.2024)

NOWE
Tygodniowy przegląd prasy w Czersku, (9.06-15.06.2024)

Polecamy

Słowa gwary poznańskiej na literę C. Znasz je wszystkie?

Słowa gwary poznańskiej na literę C. Znasz je wszystkie?

Słowa z gwary poznańskiej na literę B. Sprawdź, czy je znasz!

Słowa z gwary poznańskiej na literę B. Sprawdź, czy je znasz!

Akumulatory. Jak prawidłowo podpinać ładowarkę?

Akumulatory. Jak prawidłowo podpinać ładowarkę?