Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Mistrzostwa Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra [ZDJĘCIA]

Beata Pieczyńska
Mistrzostwa Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra
Mistrzostwa Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra Edyta Otremba
Mistrzostwa Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra w Hotelu Atut w Licheniu Starym były okazją do poznania mistrzów kuchni. Skorzystali z tego uczniowie technikum hotelarstwa Zespołu Szkół Budownictwa i Kształcenia Zawodowego w Koninie.

III Mistrzostwa Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra w Hotelu Atut w Licheniu Starym.

Uczniowie technikum hotelarstwa Zespołu Szkół Budownictwa i Kształcenia Zawodowego w Koninie wspaniale reprezentowali szkołę obsługując przybyłych gości.

Młodzież miała możliwość obserwować przygotowanie i serwis w wykonaniu najlepszych kucharzy z Polski.

Wśród jury zasiadali Ewa Wachowicz, Robert Sowa, Adam Dmyterko oraz Adam Chrząstowski - sławy branży gastronomicznej, szefowie kuchni i restauratorzy. Takie doświadczenie wzbogaca przyszłych adeptów branży gastronomiczno - hotelarskiej.

Osiem wyselekcjonowanych zespołów z całego kraju, popisy kulinarne na najwyższym poziomie, wyrównana rywalizacja, ale przede wszystkim wykwintne dania z królewską rybą w roli głównej. Czterogwiazdkowy Hotel Atut w Licheniu już po raz trzeci gościł uczestników mistrzostw Polski w potrawach i kawiorze z jesiotra. Bezkonkurencyjnym zespołem okazał się Hotel Zamek Gniew w składzie Paweł Brzeski i Adam Kowalewski. Jesiotr na gratinie z brukwi oraz mus z białej czekolady w ich wykonaniu najbardziej rozpieściły podniebienia jurorów.

Mistrzostwa Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra

8 zespołów z całego kraju, popisy kulinarne a przede wszystkim wykwintne dania z królewską rybą w roli głównej. Hotel Atut w Licheniu już po raz trzeci gościł uczestników mistrzostw Polski w potrawach i kawiorze z jesiotra.

Bezkonkurencyjnym zespołem okazał się Hotel Zamek Gniew w składzie Paweł Brzeski i Adam Kowalewski. Jesiotr na gratinie z brukwi oraz mus z białej czekolady w ich wykonaniu najbardziej rozpieściły podniebienia jurorów.



Konin.naszemiasto.pl Dołącz do naszej społeczności na Facebooku!


Soki i ich rodzaje. Co warto wiedzieć?
Soki zagęszczane powstają poprzez skoncentrowanie wszystkich wartościowych składników soku wyciśniętego z owoców lub warzyw. Otrzymuje się je poprzez odparowanie wody i aromatu. Soki nie z soku zagęszczonego tzw. NFC, czyli soki bezpośrednie. Otrzymuje się je z soku wyciśniętego z owoców, który jest poddawany pasteryzacji. Soki niepasteryzowane charakteryzują się bardzo krótkim okresem przydatności do spożycia i wymagają chłodniczych warunków transportu. Soki można rozlewać do butelek szklanych lub plastikowych typu aseptic, do opakowań kartonowych lub do opakowań bag-in-box.
Zdjęcia pochodzą z bazy x-bank gallery.
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Mistrzostwa Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra [ZDJĘCIA] - Konin Nasze Miasto

Wróć na konin.naszemiasto.pl Nasze Miasto