Kisiel czereśniowy na herbacie różanej
Czas : 10 minut
Składniki:
2 szklanki wypestkowanych czereśni ( mogą być mrożone )
4 łyżki cukru
2 herbaty Dilmah ,, Rose violet " ( różana z fiołkiem - ale może być inna dobrej jakości różana )
2 szklanki wody
3 łyżki mąki ziemniaczanej
kilka kropli barwnika spożywczego czerwonego
Przygotowanie
Czereśnie zalać 1,5 szklanki wody .Wrzucić herbatki i wsypać cukier .Gotować 10 minut.
Wyjąć herbatki .Dodać kilka kropli barwnika.
Mąkę ziemniaczaną rozrobić z 1/2 szklanki zimnej wody.
Wlać rozrobioną mąkę do garnka- zagotować i mieszając ogrzewać aż będzie gęsty.
Podawać udekorowane płatkami świeżej róży.
**źródło:
kuchniababcigramolki-buni.blogspot.com**
Pasztet z białej fasoli
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?