Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Kawowe aromaty pod choinką

Robert Orzechowski
Danie na święta. Kawowe aromaty pod choinką.

Przyjemne chwile w rodzinnym gronie nie mogą obejść się bez kawy.
Czas : 10 minut
Składniki :
4 łyżeczki świeżo zmielonej kawy o aromacie pomarańczowym
szczypta zmielonego goździka
szczypta cynamonu
szczypta mielonego kardamonu
2 łyżeczki miodu pomarańczowego
2,5 filiżanki wody
W tygielku do parzenia kawy doprowadzamy do wrzenia kawę i przyprawy zalane wodą . Gdy zaczyna wrzeć i pieni się - odstawiamy i czekamy aż piana opadnie. Powtarzamy parzenie drugi i trzeci raz . Rozlewamy kawę do filiżanek tak by fusy zostały w tygielku i słodzimy miodem.
Kawa jest mocna o korzenno -pomarańczowo-miodowym smaku .Pachnie Świętami .

Przepis: Babciagramolka-Bunia

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Pasztet z białej fasoli

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na olsztyn.naszemiasto.pl Nasze Miasto