Food trucki cieszyły się powodzeniem. Koninianie smakowali na Bulwarze Nadwarciańskim
Wyjątkowy festiwal smaków odbywa się na Bulwarze Nadwarciańskim. Stanęło kilkanaście food trucków. Każdy miłośnik kulinariów znalazł coś dla siebie. Z samochodów serwowano potrawy: kuchni amerykańskiej, azjatyckiej i europejskiej w wielu wariantach.
Czym są food trucki?
To restauracje w wersji mini, w samochodzie lub gastronomicznej przyczepce. Ich twórcy to osoby z pasją, które dbają o świeże składniki i ich staranny dobór. Dania przygotowywane są na miejscu. Choć niektórym osobom food trucki wciąż kojarzą się z samochodami gastronomicznymi z lat 80. i 90., to wystawcy biorący udział w Festiwalu Smaków Food Trucków, prezentują zupełnie nową jakość.
Organizatorzy wydarzenia dokładają starań, by obecne na wydarzeniach food trucki serwowały różne od siebie dania. Są przedstawiciele kuchni chińskiej, tajskiej, meksykańskiej, gruzińskiej, hiszpańskiej, holenderskiej. Nie brakuje streetfoodowych klasyków i dań orientalnych, przekąsek na słodko i słono. Dania przygotowywane są według autorskich pomysłów, często z domowymi sosami lub nietuzinkowymi dodatkami.
Food trucki znowu w Koninie. Kuchnie świata serwują na Bulw...
Najłatwiejsze sypane ciasto ze śliwkami na świecie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?