MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Nazywa się je polskimi grzybami mun. Kroimy je w paski,...
fot. pixabay.com

Dzikie rośliny, które zbierzesz w grudniu. Możesz je zjeść. Nie cała przyroda zasypia na zimę, szukaj tego w okolicy

Uszak bzowy

Nazywa się je polskimi grzybami mun. Kroimy je w paski, możemy je dusić, smażyć, gotować jak inne grzyby, na przykład boczniaki. Poza tym nadają się też do marynowania. - Są znakomitym dodatkiem do ryżu, makaronu, zup, zapiekanek, mięs, a także dań kuchni chińskiej i japońskiej. Uszaki bzowe nadają się także do suszenia (przed jedzeniem należy je namoczyć) – wyjaśnia Katarzyna Laszczak na portalu regioDOM.

Zobacz również

Reprezentacja bezdomnych kontra dziennikarze. Wstęp do Święta Województwa

Reprezentacja bezdomnych kontra dziennikarze. Wstęp do Święta Województwa

Czy to najmłodsza fanka na świecie? Niezwykłe ujęcie z badania USG

Czy to najmłodsza fanka na świecie? Niezwykłe ujęcie z badania USG

Polecamy

Nowe kierunki studiów w rekrutacji 2024/2025. Niektóre zaskakują

Nowe kierunki studiów w rekrutacji 2024/2025. Niektóre zaskakują

Mieszkanie ze „Świata według Kiepskich” ukryte na zamku! Zobacz, gdzie je zwiedzisz

Mieszkanie ze „Świata według Kiepskich” ukryte na zamku! Zobacz, gdzie je zwiedzisz

Krem malinowy do tortu i na deser. Niebo w gębie. Będziesz wyjadać go łyżkami

Krem malinowy do tortu i na deser. Niebo w gębie. Będziesz wyjadać go łyżkami