Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Dzień Hotelarza i Gastronoma Licheń 2017 [ZDJĘCIA]

Beata Pieczyńska
Dzień hotelarza i gastronoma
Dzień hotelarza i gastronoma Edyta Otremba i Beata Arent
Dzień Hotelarza i Gastronoma Licheń 2017 czyli dwunasta edycja cyklicznej imprezy w konwencji konferencji młodzieżowej w Hotelu ATUT. To wydarzenie podsumowujące pracę młodzieży.

Dzień Hotelarza i Gastronoma Licheń 2017

XII edycja cyklicznej imprezy z Dnia Hotelarza i Gastronoma była okazją do podsumowania pracy młodzieży zdobywającej szlify w zawodach technik żywienia i usług gastronomicznych i technik hotelarstwa oraz w zawodzie kucharz.

Młodzi ludzie przedstawiali swoje osiągnięcia zdobyte w czasie praktyk zagranicznych w Wielkiej Brytanii i Niemczech oraz na promie Unity Line. Uczniowie wyróżniający się w swej działalności na rzecz szkoły i środowiska lokalnego, zostali nagrodzeni znakomitymi narodami rzeczowymi. Młodzież wysłuchała wykładu na temat: Zagrożeń żywieniowych młodzieży. Uczennice z klasy IV zaprezentowały układ – serwis synchroniczny, czyli jak wykonać nakrycie do stołu w dowcipny sposób.

Przedstawiciel AtutMed & SPA, przedstawił ofertę jaką obecnie dysponuje hotel zapraszając do odwiedzenia nowo otwartego skrzydła. Paulina Szygenda i Przemysław Sypniewski to Passion Fit Team - trenerzy personalni, przedstawili zalety zdrowego stylu życia, świadomego żywienia i treningu fitness.

Uczestnicy konferencji wysłuchali wykładu Pani Anna Olejnicka – Górczewskiej na temat zalet ogrodu ziołowego" HYZOP" znajdującego się w Osieku Małym, zapraszając do świadomego stosowania ziół w codziennej kuchni i odwiedzenia ogrodu z tysiącem tych niezwykłych roślin.

Młodzież rywalizowała w "Quizie gastronomiczno-hotelarskim" sprawdzając swoją wiedzę i rozbawiając przy tej okazji zgromadzoną publikę.

W czasie całej imprezy przygrywał kwintet dęty Lucky- Band pod kierunkiem Dawida Janickiego ucznia klasy IV technikum hotelarstwa, któremu bardzo dziękujemy za umilenie naszej uroczystości.

Punktem kulminacyjnym był pokaz kuchni molekularnej w kłębach pary uzyskanej z suchego azotu… w wykonaniu pana Krzysztofa Poloka COLORFOOD, który zademonstrował połączenie nauki ze smakiem, czyli wykorzystujący wiedzę naukową na temat gotowania w naszej kuchni.

Źródło; Edyta Otremba i Beata Arent



Konin.naszemiasto.pl Dołącz do naszej społeczności na Facebooku!



Co oznaczają barwy pisanek wielkanocnych?

(Źródło: Agencja TVN)
od 12 lat
Wideo

echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na konin.naszemiasto.pl Nasze Miasto