Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Czereśnie w porzeczkowej galaretce

[email protected]
sxc.hu
Potrzebne: czereśnie, czerwone porzeczki, cukier, miód

Składniki:
- 1 kg czereśni
- 500 g czerwonych porzeczek
- szklanka cukru
- 1/2 szklanki miodu
- 3–4 łyżki przegotowanej wody
- po szczypcie cynamonu i mielonych goździków

Przygotowanie:
Porzeczki miksujemy, przecieramy przez sito. Zagotowujemy wodę z cukrem, mielonym cynamonem i goździkami, dodajemy sok z porzeczek i miód.

Doprowadzamy do wrzenia. Umyte czereśnie drylujemy, wrzucamy na wrzący syrop i ponownie doprowadzamy do wrzenia.

Rozkładamy do małych, wyparzonych słoiczków, zamykamy, pasteryzujemy 5–7 minut.

Zobacz inne przepisy na konfitury

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na slaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto