Składniki:
- 1 kg czereśni
- 500 g czerwonych porzeczek
- szklanka cukru
- 1/2 szklanki miodu
- 3–4 łyżki przegotowanej wody
- po szczypcie cynamonu i mielonych goździków
Przygotowanie:
Porzeczki miksujemy, przecieramy przez sito. Zagotowujemy wodę z cukrem, mielonym cynamonem i goździkami, dodajemy sok z porzeczek i miód.
Doprowadzamy do wrzenia. Umyte czereśnie drylujemy, wrzucamy na wrzący syrop i ponownie doprowadzamy do wrzenia.
Rozkładamy do małych, wyparzonych słoiczków, zamykamy, pasteryzujemy 5–7 minut.
Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?