Ręcznik papierowy nie jest zbyt ekologicznym produktem, ale chętnie używanym w wielu domach do czyszczenia różnych powierzchni. Myjemy nim okna, blaty, wycieramy nim kurze oraz wiele innych przedmiotów. Jednak ręcznik kuchenny nie jest produktem idealnym. Czyszcząc nim niektóre przedmioty, można je zniszczyć. Jakie to są rzeczy? Przekonajcie się!
Wielu ludzi nie wyobraża sobie kuchni bez ręczników papierowych. Używa się ich nie tylko do posprzątania, kiedy coś się wyleje, ale także do odsączania nadmiaru tłuszczu z potraw. Mają ogromną przewagę nad materiałowymi ściereczkami kuchennymi, które są siedliskiem bakterii i po kilku dniach ich używania zaczynają brzydko pachnieć!
Niektóre ręczniki papierowe, zwłaszcza te szorstkie i chropowate nie lubią się z delikatnymi powierzchniami. Czyszczenie ich w ten sposób może je zniszczyć lub dołożyć pracy.
Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji.
Zaloguj się lub załóż konto
Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.