Piknikowa przekąska powinna być smaczna, zdrowa oraz łatwa do zapakowania. Idealnie w tej roli sprawdzi się na przykład kanapka z tuńczykiem. Aby ją przyrządzić, wystarczy zmieszać tuńczyka z koprem włoskim, majonezem, startym jabłkiem, sosem winegret, sokiem i startą skórką z cytryny, nasionami kopru, kolendrą i solą. Następnie należy przekroić na pół bułkę, umieścić w niej liść sałaty i wypełnić farszem. Kolejną propozycją piknikową jest ciepła kanapka z pomidorem i szynką parmeńską. Zacznij od przygotowania sosu z majonezu, estragonu i czosnku. Następnie w piekarniku rozgrzanym do 180°C piecz przez ok. 12-15 min szynkę parmeńską. Na patelni grillowej zarumień posmarowany masłem chleb. Na ciepłe kromki nałóż sos, szynkę, plastry pomidorów i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Lody kawowe z kajmakiem
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?