Potrawy regionu wieluńskiego- przepisy perełki
Te przepisy to prawdziwe perełki. Kwasek z kluskami tulanymi, zupa z jajek w koszulkach, coraz bardziej zapomniana czernina, parzybroda, jagły i wiele innych. Sprawdźcie, co kiedyś jadano z wielką ochotą. Być może któryś z tych przepisów was zainspiruje i danie na stałe znajdzie swoje miejsce w waszym domowym menu.
Przepisy dostępne są dzięki zainteresowaniu Warsztatów Gastronomicznych w Wieluniu. To właśnie tam zrodził się pomysł zebrania dań, które niestety, już coraz rzadziej goszczą na naszych stołach.
Mało brakowało, a zarzucilibyśmy pomysł tego konkursu, kiedy nagle zaczęły napływać zgłoszenia- czytamy na Warsztatach ZS nr 1 w Wieluniu.
Więcej przepisów znajdziecie na Blogu Warsztatów Gastronomicznych . Tam też macie możliwość zapoznania się, jak krok po kroku wykonać kluski tulane.
Ciasto ucierane z wiśniami
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?