MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Półtora tony bigosu gotuje się na placu Wolności. Już jutro mieszkańcy będą mogli go spróbować

Marcin Maliński
Marcin Maliński
Krzysztof Nowak/Marcin Maliński
Jak co roku podczas Jarmarku Bożonarodzeniowego w Koninie nie może zabraknąć tradycyjnych polskich potraw. Od czwartkowego popołudnia na Starówce unosi się zapach bigosu, który gotowany jest w ogromnym kotle na placu Wolności. To ponad półtora tony! Już w sobotę będziemy mogli spróbować jak smakuje.

Półtora tony bigosu na placu wolności

Święta w Polsce bez bigosu, to nie święta. Wiemy o tym dobrze w Koninie, gdyż co roku mieszkańcy mogą liczyć tu na ogromną ilość tej potrawy. Pan Krzysztof Górski, który przygotowuje bigos od początku istnienia jarmarku świątecznego nigdy nie daje ciała, a jego bigos jest pierwszej klasy! Wcześniej mogliśmy zasmakować go także na konińskiej Fecie pod koniec lata, lecz niestety, tej imprezy już w naszym mieście nie ma.

ZOBACZ TAKŻE

Półtora tony bigosu gotuje się na placu Wolności od 16.00 w czwartek i będzie się tak gotował aż do niedzieli, do 18.00. Przez najbliższy weekend Pan Krzysztof ze swojego kotła nakarmi setki, a może nawet tysiące osób, gdyż będzie on bezpłatnym poczęstunkiem dla każdego mieszkańca.

ZOBACZ TAKŻE

Półtora tony bigosu gotuje się na placu Wolności. Już jutro ...

od 7 lat
Wideo

Ukraina rozpocznie oficjalne rozmowy o przystąpieniu do UE

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na konin.naszemiasto.pl Nasze Miasto