Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

II Mistrzostwa w Jesiotrze i Kawiorze - rozstrzygnięte [ZDJĘCIA]

Beata Pieczyńska
II Mistrzostwa Polski w Jesiotrze
II Mistrzostwa Polski w Jesiotrze Beata Pieczyńska
II Mistrzostwa w Jesiotrze i Kawiorze - rozstrzygnięte. Jesiotr popłynął z konińskiego na Mazury. I miejsce w konkursie kulinarnym, którego organizatorem był Hotel Atut w Licheniu, zdobyli Radosław Szulc oraz Piotr Grochalski – Restauracja Spiżarnia Warmińska Olsztyn.

II Mistrzostwa w Jesiotrze i Kawiorze - rozstrzygnięte.

II miejsce zajęli Paweł Laśkiewicz oraz Karol Klinger z Pierogarni pod Aniołami w Bydgoszczy, III miejsce zdobyli : Piotr Pawłowski i Adrian Ziębaczewski – andel”s by Vienna House w łodzi Łódź. Wyróżnienie VIP natomiast jurorzy przyznali mistrzom kuchni z Lublina - to Piotr Huszcz, Radosław Kosiorek z Hotelu Restauracji Piano

W II Mistrzostwach Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra zmierzyło się 6 wyselekcjonowanych dwuosobowych zespołów z hoteli i restauracji z całej Polski.

Do konkursu przystąpili kucharze reprezentujący:

1.Restauracja Spiżarnia Warmińska z Olsztyna
Radosław Szulc
Piotr Grochalski
2.Pierogarnia pod Aniołami z Bydgoszczy
Paweł Laśkiewicz
Karol Klinger
3.Słoneczny Młyn z Bydgoszczy
Łukasz Gościniak
Damian Kubiak
4.Restauracja TOGA z Poznania
Ewa Michalska
Filip Pietrzyński
5.Andel's by Vienna House z Łodzi
Piotr Pawłowski
Adrian Ziębaczewski
6.Hotel Restauracja Piano z Lublina
Piotr Huszcz
Radosław Kosiorek

Sędziowie degustacyjni – oceniali profesjonalizm, kreatywność, finezję, smak, oryginalność, prezentację potraw:
Krzysztof Szulborski - Prezes Stowarzyszenia Kucharzy Polskich
Grzegorz Parczewski - Prezes Stowarzyszenia Kucharzy Kujaw i Pomorza
Adam Dmyterko - Prezes Stowarzyszenia Kucharzy i Cukierników Region Zachodnio-Pomorski
Mariusz Gachewicz - Prezes Carving Team Polska
Paweł Mieszała - Mistrz Cukiernictwa
Sędziowie techniczni – oceniali jakość pracy, czystość stanowiska, czas, wykorzystanie składników:
Wojciech Harapkiewicz – V-ce Euro Touq Polska
Maciej Krzyżański – Szef Kuchni
Jury VIP, w którego skład wchodzili przedstawicieli gości, oceniali smak, kompozycję, sposób podania.

Na zdjęciach II Mistrzostwa w jesiotrze i kawiorze

Konin.naszemiasto.pl Dołącz do naszej społeczności na Facebooku!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

MECZ Z PERSPEKTYWY PSA. Wizyta psów z Fundacji Labrador

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: II Mistrzostwa w Jesiotrze i Kawiorze - rozstrzygnięte [ZDJĘCIA] - Konin Nasze Miasto

Wróć na konin.naszemiasto.pl Nasze Miasto