Zespół Szkół Budownictwa i Kształcenia Zawodowego w Koninie ma uczniów, klas technikum żywienia i usług gastronomicznych oraz hotelarstwa, którzy perfekcyjnie potrafią obsługiwać imprezy, reprezentując przy tym swoją szkołę.

Zespół Szkół Budownictwa i Kształcenia Zawodowego w Koninie widoczny jest podczas wielu imprez. Jedna z nich to ta, która zorganizowana została w Oskardzie przed recitalem Soni Bohosiewicz jako Marilyn Monroe.

Uczniowie z klasy 2 technik żywienia i usług gastronomicznych w czasie zajęć dydaktycznych pod opieką A. Szymańskiej przygotowywali owocowe szaszłyki, ucząc się poprawnej obróbki owoców oraz właściwego przygotowania poczęstunku dla 400 gości.

Młodzież klasy 2 technikum hotelarstwa oraz 2 technikum żywienia i usług gastronomicznych Zespołu Szkół Budownictwa i Kształcenia Zawodowego w Koninie potem witała przybyłych gości w patio Oskardu, częstując ich przygotowanymi smakołykami.

Zaskoczeni miłym przyjęciem goście chwalili młodzież i dzielili się ciepłymi słowami zwracając uwagę na profesjonalną obsługę wykonaną przez tak młode osoby.

Opiekę nad całością przygotowaną przez Zespół Szkół Budownictwa i Kształcenia Zawodowego w Koninie sprawowały; Beata Arent i Edyta Otremba.




Konin.naszemiasto.pl Dołącz do naszej społeczności na Facebooku!


Soki i ich rodzaje. Co warto wiedzieć?
Soki zagęszczane powstają poprzez skoncentrowanie wszystkich wartościowych składników soku wyciśniętego z owoców lub warzyw. Otrzymuje się je poprzez odparowanie wody i aromatu. Soki nie z soku zagęszczonego tzw. NFC, czyli soki bezpośrednie. Otrzymuje się je z soku wyciśniętego z owoców, który jest poddawany pasteryzacji. Soki niepasteryzowane charakteryzują się bardzo krótkim okresem przydatności do spożycia i wymagają chłodniczych warunków transportu. Soki można rozlewać do butelek szklanych lub plastikowych typu aseptic, do opakowań kartonowych lub do opakowań bag-in-box.
Zdjęcia pochodzą z bazy x-bank gallery.

Czytaj także