Na stołach pojawią się: zupa rybna, sum z rusztu, sum wędzony, sum z pieca chlebowego z kapustą, sum w galarecie, sum w warzywach, sum w potrawce, sum smażony, kotleciki mielone z suma, sum w sałatce oraz małe co nieco.
Będzie można również wysłuchać wykładu Antoniego Łakomiaka, prezesa Gospodarstwa Rybackiego „Gosławice” pt. „Droga suma od tarła do stołu”. O sposobach przyrządzania suma i propozycjach podawania go na stół opowie Danuta Nowakowska, szef kuchni Term Ślesińskich.
- Chcemy pokazać, że sum jest wart większego zainteresowania smakoszy niż kotlet schabowy – mówi Jan Radzimski, prezes Term Ślesińskich.
Święto Suma odbędzie się w sobotę, 30 lipca o godz. 14 w restauracji Term Ślesińskich. Wstęp na degustacje i całą imprezę jest wolny.
Prześlij nam swój artykuł lub swoje zdjęcia. Nie masz konta? Zarejestruj się!
Masz firmę? Dodaj ją za darmo do Katalogu Firm.
Organizujesz imprezę? Poinformuj nas!
Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?