III Mistrzostwa Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra w Hotelu Atut w Licheniu Starym.
Uczniowie technikum hotelarstwa Zespołu Szkół Budownictwa i Kształcenia Zawodowego w Koninie wspaniale reprezentowali szkołę obsługując przybyłych gości.
Młodzież miała możliwość obserwować przygotowanie i serwis w wykonaniu najlepszych kucharzy z Polski.
Wśród jury zasiadali Ewa Wachowicz, Robert Sowa, Adam Dmyterko oraz Adam Chrząstowski - sławy branży gastronomicznej, szefowie kuchni i restauratorzy. Takie doświadczenie wzbogaca przyszłych adeptów branży gastronomiczno - hotelarskiej.
Osiem wyselekcjonowanych zespołów z całego kraju, popisy kulinarne na najwyższym poziomie, wyrównana rywalizacja, ale przede wszystkim wykwintne dania z królewską rybą w roli głównej. Czterogwiazdkowy Hotel Atut w Licheniu już po raz trzeci gościł uczestników mistrzostw Polski w potrawach i kawiorze z jesiotra. Bezkonkurencyjnym zespołem okazał się Hotel Zamek Gniew w składzie Paweł Brzeski i Adam Kowalewski. Jesiotr na gratinie z brukwi oraz mus z białej czekolady w ich wykonaniu najbardziej rozpieściły podniebienia jurorów.
Mistrzostwa Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra
8 zespołów z całego kraju, popisy kulinarne a przede wszystkim wykwintne dania z królewską rybą w roli głównej. Hotel Atut w Licheniu już po raz trzeci gościł uczestników mistrzostw Polski w potrawach i kawiorze z jesiotra.
Bezkonkurencyjnym zespołem okazał się Hotel Zamek Gniew w składzie Paweł Brzeski i Adam Kowalewski. Jesiotr na gratinie z brukwi oraz mus z białej czekolady w ich wykonaniu najbardziej rozpieściły podniebienia jurorów.
Konin.naszemiasto.pl Dołącz do naszej społeczności na Facebooku!
Soki i ich rodzaje. Co warto wiedzieć?
Soki zagęszczane powstają poprzez skoncentrowanie wszystkich wartościowych składników soku wyciśniętego z owoców lub warzyw. Otrzymuje się je poprzez odparowanie wody i aromatu. Soki nie z soku zagęszczonego tzw. NFC, czyli soki bezpośrednie. Otrzymuje się je z soku wyciśniętego z owoców, który jest poddawany pasteryzacji. Soki niepasteryzowane charakteryzują się bardzo krótkim okresem przydatności do spożycia i wymagają chłodniczych warunków transportu. Soki można rozlewać do butelek szklanych lub plastikowych typu aseptic, do opakowań kartonowych lub do opakowań bag-in-box.
Zdjęcia pochodzą z bazy x-bank gallery.
9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?