Konińskie Targi Przedsiębiorczości odbyły się w hali MOSIR. Zaprezentowały się firmy spożywcze, a gościem wydarzenia był szef kuchni i restaurator Mateusz Gessler, który w asyście kucharzy wspierających przygotowywał na scenie risotto z borowikami, ptysie z kozim serem oraz zupę z soczewicy.
Podczas wydarzenia rozstrzygnięto także konkurs. Mobilny bar w angielskim „piętrusie" czy ekologiczny płyn do prania odbijający światło – m.in. takie pomysły na biznes mają młodzi ludzie w Koninie. Przed komisja konkursową stanęło siedem zespołów z konińskich szkół ponadpodstawowych. Zwyciężyło II LO za projekt dotyczący tworzenia oryginalnej odzieży.
Wyniki II tury wyborów samorządowych
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?